Big Brother isi face de cap - atacuri IT finantate de guverne

de Liviu Petrescu | 8 octombrie 2012
2. Cresterea numarului de atacuri IT finantate de guverne

Chiar daca Google a refuzat sa dea detalii cu privire la sursa atacurilor, un studiu recent al specialistilor in securitate avertizeaza asupra cresterea numarul de amenintari informatice a caror origine este Orientul Mijlociu.

In timp ce hackerii chinezi ataca direct institutiile americane, gruparile finantate de guvernele din Orientul Mijlociu vizeaza atacuri informatice la adresa propriilor cetateni, dar acestea au ca tinta si tot mai multi activisti din alte tari.

Folosind unelte ca FinSpy, ce poate pacali sistemele de securitate Kaspersky, Symantec, F-Secure si alte aplicatii de securitate, guvernele din tari ca Iran, Quatar, Bahrain si Emiratele Arabe Unite incalca drepturile omului, urmarind online activitatea "dizidentilor", dar si a utilizatorilor din alte tari perceputi ca o amenintare.

Alerta Google a sosit la doar cateva zile dupa o serie de atacuri online impotriva bancilor americane, ce par sa aiba originea in Orientul Mijlociu.

Cresterea numarului de atacuri impotriva utilizatorilor Gmail soseste dupa mai multi ani in care virusi informatici creati probabil cu sustinerea guvernelor americane si israeliene au cauzat probleme mari programului nuclear din Iran.

Big Brother isi face de cap - atacuri IT finantate de guverne impotriva simplilor utilizatori


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: big brother online atacuri IT gmail hackeri orientul mjlociu
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google