Big Brother isi face de cap - atacuri IT finantate de guverne

de Liviu Petrescu | 8 octombrie 2012

Google trimite unui numar tot mai mare de utilizatori o alerta halucinanta: "Atentie: Credem ca atacuri sponsorizate de state incearca sa va compromita contul sau computerul". Se pare ca Big Brother isi face de cap, iar numarul de atacuri IT finantate de guverne impotriva simplilor utilizatori este in crestere. Afla mai multe despre pericolul atacurilor IT si sursa lor, din documentarile The New York Times.

Pana acum, Google nu a explicat exact motivele pentru care crede ca atacurile online sunt finantate sau legate de guverne ale unor tari si nu a dat exemple de tari implicate in problema. Sursa atacurilor pare a fi insa Orientul Mijlociu.

1. Avertisment Google pentru utilizatori

Primele avertismente de acest tip au fost lansate de Google in luna iunie, dar compania a trimis un nou avertisment unui numar de zeci de mii de utilizatori Gmail in ultimele zile.

Avertismentul Google nu confirma o infectie, are ca scop avertizarea asupra prezentei in inbox a unor linkuri sau atasamente ce contin malware. Odata instalat, acesta ar putea fura parola contului sau alte informatii personale.

Amenintarea malware este continua pentru toti utilizatorii internetului, insa Google a decis sa lanseze avertismentul deoarece reprezentantii companiei sunt convinsi ca hackerii din spatele acestor tentative de atac sunt sustinuti de guvernele unor tari.

Big Brother isi face de cap - atacuri IT finantate de guverne impotriva simplilor utilizatori


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: big brother online atacuri IT gmail hackeri orientul mjlociu
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google