Bezelul iPad si iPhone ar putea deveni in curand zona de control tactil

de Liviu Petrescu | 3 februarie 2014

Cel mai nou patent tehnologic inregistrat de Apple ar putea aduce functionalitate imbunatatita pentru rama din jurul ecranului iPhone si iPad. Tehnologia creata de companie include senzori pot permite comenzi prin gesturi la marginea ecranului.

Efectul este creat prin instalarea de patru senzori in colturile gadgetului. Acestea ar putea fi optimizate cu diverse comenzi, dar si zona dintre ele poate fi utilizata pentru diferite elemente de control tactil, cum ar fi modificarea volumului sunetului prin miscarea unui deget pe marginea gadgetului.

Cumparati de la eMAG versiunea de iPad Air care vi se potriveste

Apple Smart Bezel

Patentul Apple ar fi fost cu siguranta mai util in urma cu cativa ani, cand marginea gadgeturilor Apple oferea o zona tactila mai mare. Daca Apple decide totusi sa foloseasca tehnologia, ar putea sa o integreze direct intr-un ecran edge to edge.

Pentru a fi utilizati eficient, senzorii din marginea iPad si iPhone ar trebui totusi sa faca diferenta intre miscarile intentionate ale utilizatorului si atingerile pentru manipularea gadgetului. Pana nu depaseste acest obstacol, Apple nu va integra probabil senzorii in noile generatii de iPhone si iPad asteptate in acest an.

Sursa: PCMag

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: patent apple iphone patent apple ipad control tactil apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google