Bateriile care functioneaza pe baza unui virus

de Bianca Dinu | 6 aprilie 2009

O noua tehnologie pentru alimentarea dispozitivelor electronice promite crearea unui viitor impresionant al bateriilor, folosindu-se de virusuri si bacterii.

Un grup de cercetatori de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts a dezvoltat o baterie ce functioneaza pe baza unui virus inofensiv pentru oameni, dar care poate furniza energie pentru orice tip de dispozitiv electronic si chiar pentru masini electrice.

Oamenii de stiinta au creat, pe cale genetica, un virus prin care se pot realiza electrozii pentru bateriile cu litiu. Astfel, spun ei, s-a putut obtine prima baterie ecologica ce ofera la fel de multa energie si putere precum cei mai performanti acumulatori de pe piata. 

Prin controlarea si dezvoltarea genelor din virusi, echipa de la MIT a descoperit ca nanotuburile de carbon in care au fost incorporate bacteriile cresc eficienta unei baterii. De asemenea, in cadrul testelor, s-a descoperit ca bateria prototip poate fi descarcata si reincarcata de cel putin 100 de ori fara sa-si piarda din capacitate si eficienta.

Pe langa faptul ca este ecologica, tehnologia ar putea fi in curand aplicata cu succes si la scara industriala, fiind mult mai ieftina decat tehnologia clasica, utilizata in prezent.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google