Baterii AA care se incarca dintr-o singura miscare a incheieturii mainii

de Laurentiu Crisu | 21 februarie 2011

Unele gadgeturi, precum consola Wii, controller-ul Xbox 360 sau camerele digitale ieftine, inca mai functioneaza pe baterii clasice AA. Iar aspectul cel mai neplacut in utilizarea acestui tip de energie este timpul de alimentare destul de indelungat de care au nevoie bateriile reincarcabile pentru a putea fi reutilizate.

Dar, iata ca designerii Yeon Kyeong Hwang si Mieong Ho Kang au reusit sa depaseasca acest inconveniet, prin dezvoltarea unei baterii pe care au numit-o Winding Power si care se incarca printr-o simpla miscare a incheieturii. 

Potrivit designerilor, Winding Power are un mic generator si un arc spiralat in interior, care atunci cand este agitat … incarca.

Pe langa faptul ca se pot incarca pe loc, bateriile pot fi puse si intr-un kit de incarcare obisnuit.

Nu stim nimic, momentan, despre disponibilitatea bateriilor si daca acestea vor fi puse spre vanzare, la un moment dat. Totusi, credem ca daca acest lucru se va intampla, bateriile vor avea un mare succes. 

Camping-ul in varf de munte sau alte scenarii in care nu exista o sursa de energie electrica reprezinta situatii in care aceste baterii s-ar dovedi extrem de utile.

Sursa   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google