Ballmer, Microsoft: Android este salbatic, Apple este prea inchis

de Redactia Hit | 15 noiembrie 2012

Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a criticat, in cadrul unei intalniri cu unul dintre fondatorii LinkedIn, sistemele de operare ale concurentei, Android si iOS.

Steve Balmer spune despre sistemul de operare al Google, Android, ca "este un pic cam salbatic", facand referire la compatibilitate si la fragmentarea adusa de multiplele versiuni ale OS-ului si de numarul mare de producatori hardware. Nu este prima data cand CEO-ul Microsoft isi da cu parerea despre Android.

De cealalta parte, seful Microsoft afirma despre sistemul de operare al Apple, iOS, ca se afla la cealalta extrema. Astfel, daca Android-ul este salbatic, iOS-ul Apple este prea controlat, prea inchis. Ballmer nu a pierdut ocazia sa aminteasca de preturile iPhone din Rusia, unde ultimul model al smartphone-ului Apple se vindea, dupa lansare, si cu o mie de dolari.

CEO-ul Microsoft spune ca Windows Phone 8 unicul sistem de operare care nu exagereaza in niuciun sens: ofera libertatea necesara utilizatorului, dar si securitatea de care userii au nevoie.  Oricum, Microsoft mai are mult de luptat pentru a ajunge din urma (cu ceva noroc) rivalii. O demonstreaza datele companiilor internationale de consultanta si analiza.

Iata un grafic cu vanzarile de telefoane mobile (dupa sistemul de operare) intr-o analiza a Gartner.

(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: steve ballmer microsoft ballmer despre apple ballmer despre android windows vs android
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google