Autoritatile chineze blocheaza utilizarea produselor Apple in administratie si face perchezitii la filialele Microsoft

de Redactia Hit | 7 august 2014

In doar cateva zile, China a adoptat o serie de decizii care afecteaza direct companiile straine care si-au deschis birouri in aceasta tara. Guvernul chinez a interzis tuturor functionarilor utilizarea laptopurilor si tabletelor Apple invocand motive de securitate si a intreprins mai multe perchezitii la o serie de filiale deschise de Microsoft in mai multe orase din China.

Autoritatile chineze au decis, recent, sa renunte la softurile de securitate produse de companiile Symantec si Kaspersky Lab din motive care tin de siguranta datelor administratiei de la Beijing.

Urmatorul pas in baza "temerilor legate de securitatea nationala" a fost facut avand in vizor dispozitivele Apple, precum iPad, iPad mini, MacBook Air si MacBook Pro, care nu mai pot fi folosite de functionarii din administratia de stat a Chinei.

Cumparati de la eMAG versiunea de iPad Air care vi se potriveste

Nu in ultimul rand, Administratia pentru Industrie si Comert a Chinei a reluat perchezitiile la sediile Microsoft din Beijing, Liaoning, Fujian si Hubei, in cadrul a ceea ce autoritatile chineze au numit o "ancheta antitrust", care vizeaza doua produse importante ale americanilor, respectiv sistemul de operare Windows si suita Office.

Primele perchezitii la filialele Microsoft au fost facute la sfarsitul lunii trecute.

Desigur, Microsoft este obisnuita cu anchete in Europa si Statele Unite, insa, in China astfel de actiuni par destul de ciudate, mai ales in coditiile in care utilizatorii din aceeasi tara folosesc inca, la scara larga,  produse Microsoft piratate (in 2011, China se afla pe prima pozitie in topul "piratilor" software).

CITITI SI: CHINA CONSIDERA WINDOWS 8 O AMENINTATE PENTRU SECURITATEA CIBERNETICA A TARII

Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional

Presa Occidentala a pus aceasta ancheta mai mult pe seama implicatiilor legate de spionajul american si de scandalurile de interceptare ale NSA, insa Microsoft a comunicat oficial ca va coopera cu autoritatile din China pentru definitivarea anchetei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft china apple china ancheta china microsoft ipad interzis china symantec china kaspersky china
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google