Automobilul printat 3D care se asambleaza singur - Concept Auto marca Nir Siegel

de Radu Eftimie | 4 iulie 2013

Un designer auto propune un concept extrem de interesant si care, oricat de nebunesc ar parea acum, are sanse sa se materializeze in viitorul nu foarte indepartat. Nir Siegel propune automobilul realizat de o imprimanta 3D si care se asambleaza singur.

Designerul auto Nir Siegel a realizat un concept care extinde aria de utilizare imprimantelor 3D, cele mai noi "jucarii" tehnologice care au ajuns deja pe piata.

Designerul nu doreste doar imprimarea componentelor auto, vrea ca partile realizate sa se asambleze singure, rezultatul fiind un automobil in toata regula.  Mai mult, Siegel vrea ca potentialii cumparatori sa poata customiza anumite parti ale automobilului "scos" la imprimanta. Proiectul lui Siegel se numeste Genesis.

Desi momentan avem in fata un concept, nu ar trebui sa ne mire daca in cativa ani ideea lui Siegel va deveni realitate. Spunem acest lucru pentru ca avem deja masini printate 3D.

Masina lui James Bond, Aston Martin DB5, are deja o replica fidela realizata cu o imprimanta 3D.

Ceea ce ramane de pus in practica este asamblarea automata la care viseaza Siegel, dar daca ne gandim la viteza cu care evolueaza tehnologia imprimarii 3D si la interesul starnit de aceasta inventie, probabil ca materializarea ideilor lui Nir Siegel nu este prea departe.

Cumparati de la Emag.ro Subwoofere si Amplificatoare auto

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: automobil imprimat 3D 3d printer masini concept auto 3D james bond aston martin db5
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google