Asus si Acer ar putea fuziona

de Redactia Hit | 23 septembrie 2013

Cele doua companii taiwaneze ar putea fuziona in viitor. Oficialii Asus si cei ai Acer nu confirma planul, dar nici nu neaga posibilitatea unei astfel de tranzactii.

Presedintele Asus, Johnny Shih, a declarat in cadrul unui interviu ca, in conditiile in care industria se afla intr-o perioada de tranzitie, toata lumea ar trebui sa fie deschisa oricarei posibilitati. Declaratia oficialului Asus vine ca raspuns la speculatia potrivit careia Asus si Acer vor fuziona.

Cum ambele companii au adoptat in ultima perioada strategii de produs similare si chiar au lansat device-uri relativ asemanatoare, crearea unei entitati unice nu este exclusa.

Cumpara de la eMAG.ro monitoarele Asus

De asemenea, presedintele Asus a mai spus ca daca o astfel de "apropiere" s-ar prefigura, companiile ar trebui sa analizeze foarte bine perspectivele si sa adopte cele mai bune strategii benefice ambelor branduri.

Probabil ca o astfel de fuziune nu se va intampla foarte curand (asta daca nu cumva vom asista la o tranzactie-surpriza similara celei dintre Microsoft si Nokia), dar cert este faptul ca piata a reactionat pozitiv in fata speculatiei: actiunile Asus au crescut cu 1,69 de procente, iar cele ale Acer au fost impulsionate cu 0,5 la suta.

Sursa: Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: asus acer fuziune asus vs acer strategie business asus produse acer microsoft nokia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google