Apple vrea sa fii "orb": a scos din App Store aplicatia Clueful

de Liviu Petrescu | 25 iulie 2012

Apple a scos din App Store aplicatia Clueful, creata de BitDefender. Compania nu a dat niciun motiv pentru decizia sa, dupa ce acceptase in prealabil aplicatia fara probleme.

Situatia este controversata deoarece Clueful este singura aplicatie capabila sa cerceteze toate celelalte aplicatii instalate pe iPhone, iPad sau iPod Touch si sa informeze utilizatorul cu privire la datele personale accesate de fiecare aplicatie, potrivit Capital.

Apple vrea sa fii orb: a scos din App Store aplicatia Clueful

Catalin Cosoi, Chief Security Researcher BitDefender, s-a aratat surprins de decizia Apple, ce ii lipseste pe multi utilizatori de o unealta importanta pentru a-si apara drepturile.

Aplicatia Clueful pentru iOS este in continuare functionala pe gadgeturile pe care a fost instalata si ofera informatii cu privire la peste 65.000 aplicatii analizate si accesul acestora la datele personale din telefon.

Apple a recunoscut acum cateva luni ca exista unele probleme de securitate in iOS 5, care permit aplicatiilor din App Store sa acceseze adresele din agenda sau pozele personale fara permisiunea utilizatorului, insa a promis ca acestea vor fi rezolvate in urmatoarea versiune a sistemului de operare mobil Apple iOS 6.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: clueful ios bitdefender apple app store
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google