Apple vrea de la Samsung cate 40 de dolari per smartphone vandut

de Radu Eftimie | 31 martie 2014

Apple pare hotarata sa nu faca nici macar un singur pas inapoi in razboiul cu Samsung si cheama din nou la tribunal compania sud-coreeana pentru incalcarea patentelor de design.

Razboiul dintre Apple si Samsung dateaza de ani de zile, iar o pace intre cei doi mari producatori pare a fi scoasa din discutie in acest moment.

Apple a dat din nou in judecata compania sud-coreeana invocand incalcarea patentelor de design prin lansarea smartphone-ului Samsung Galaxy S3. Cu alte cuvinte, asistam din nou la o disputa axata pe "Samsung a furat designul iPhone". Acum, Apple solicita la un tribunal din California ca Samsung sa plateasca nu mai putin de 40 de dolari pentru fiecare Samsung Galaxy S3 comercializat. Daunele, per total, s-ar ridica undeva la cifra de 2 miliarde dolari, in cazul in care compania din Cupertino castiga procesul.

Ce se intampla daca judecatorii decid ca Apple nu are dreptate, iar Samsung nu s-a inspirat din designul iPhone? Apple va plati 6 milioane de dolari.

Nebunia proceselor pe incalcarea de patente, in care se arunca sume incredibile pe echipe intregi de avocati, a depasit penibilul si a ajuns, deja de destul de multa vreme, sa afecteze inovatia din industrie.

Cum scriam pe HIT.ro inca din 2012, Samsung si Apple au ajuns sa dea mai multi bani pe avocati decat pe cercetare si dezvoltare de produse.

Sursa: The Guardian

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple vs samsung proces apple samsung 2014 tribunal apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google