Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa "treaca" de Google

de Liviu Petrescu | 13 iunie 2013

Prezentarea iOS 7 a inclus un detaliu care a ramas neobservat de multi. Apple a decis sa renunte la Google pentru asistentul virtual Siri. Incepand cu aceasta toamna, motorul de cautare default pentru Siri va fi Bing.

Decizia Apple este cea mai recenta dintr-un lung sir de decizii care au ca scop distantarea de Google si Android. Siri va folosi motorul de cautare Bing, creatia Microsoft, dar nu va nega pur si simplu existenta Google. Atunci cand utilizatorul vrea Google, il va primi, sub forma redirectionarii catre cautarea din Safari.

Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa treaca de Google

Cum au ajuns prieteni Apple si Microsoft?

In urma cu un deceniu, Microsoft si Apple erau implicate intr-o batalie de imagine mai ceva ca Pepsi si Coca-Cola. Extinderea puternica a Google si in spatiul mobil, a facut insa din cele doua companii aliati, cel putin pentru moment.

Decizia de a colabora pentru a dobori Google a pornit poate chiar din toamna trecuta, cand Microsoft a incercat sa convinga utilizatorii Safari sa treaca la Bing. Nu se stie insa cati au fost impulsionati de Microsoft sa renunte la Google pentru a scapa de modul in care motorul de cautare incearca sa stranga informatii pentru a livra reclame targetate.

Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa treaca de Google

Distantarea Apple de Google

Cel mai nou pas catre un iOS complet lipsit de Google are insa doua precedente controversate. Prima a fost decizia Apple de a renunta la integrarea YouTube in iOS, motiv pentru care Google a fost nevoit sa-si construiasca o noua aplicatie YouTube.

Inlocuirea Google Maps a produs insa un scandal si mai mare. Dupa ce hartile Apple au fost lansate inainte de finisare, Tim Cook a fost nevoit sa-si ceara scuze pentru gafa si chiar sa recomande alte harti pana la perfectionarea aplicatiei Apple. Recomandarile au inceput cu Bing, iar Google Maps a fost numit aproape la sfarsit, inainte doar de Nokia Maps.

Apple s-a facut frate cu Microsoft ca sa treaca de Google

Razbunarea lui Steve Jobs

Poate ca introducerea Bing in Siri nu este chiar un razboi total, dar promisiunea lui Steve Jobs pare sa se apropie tot mai mult de realitate. Dupa moartea fondatorului Apple, a iesit la iveala o declaratie socanta: "Voi cheltui si ultimul ban ca distrug Android".

Tim Cook, noul CEO Apple, nu pare dispus sa inceapa un razboi total cu Google, insa face pasi mici catre o distantare cat mai mare. Dupa eliminarea YouTube si a Google Maps, iar acum chiar a motorului de cautare utilizat de Siri, urmatorul pas logic ar putea fi renuntarea la Google in Safari. Stim ca acest lucru nu se va petrece odata cu iOS 7, dar poate ca iOS 8 va include si acest pas indraznet.

Cumpara de la eMAG.ro noua gama de laptopuri Apple

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple microsoft apple siri bing steve jobs apple apple vs google
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google