Apple nu poate folosi numele iPad in China

de Radu Eftimie | 7 decembrie 2011

Pare incredibil daca ne gandim la cat de plagiata a fost tableta Apple in China, dar americanii nu pot folosi numele iPad in aceasta tara, scrie Geek.com. Decizia autoritatilor chineze de profil este cat se poate de legala de aceasta data.

Apple nu poate folosi numele iPad in China

Apple a cumparat drepturile de folosire a marcii iPad chiar de la o companie chineza. Doar ca nu le-a cumparat si pentru China...

Dreptul asupra numelui "iPad" se afla in China in proprietatea companiei chineze Proview Technology inca din 2001. De altfel, compania chineza detine dreptul asupra aceluiasi nume facut celebru de Apple in alte 2.000 de regiuni.

In anul 2009, Apple a cumparat de la Proview marca "iPad", pentru suma de 54.000 de dolari. Ar mai trebui spus ca Proview a si dat in judecata Apple cerand daune de 1,6 miliarde dolari (!) pentru ca americanii ar fi incalcat deja drepturile inregistrate ale companiei chineze.

In acest moment, problema celor doua companii este mediata de o institutie de profil din China. Daca nu se va ajunge la un acord, probabil ca Apple va fi fortata sa schimbe denumirea iPad-ului pentru piata chineza.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google