Apple la tribunal: cele mai importante procese Apple

de Liviu Petrescu | 16 august 2012

4. Apple vs. Samsung

In cel mai noi proces, Apple a atacat Samsung, cel mai mare producator de telefoane din lume.

Conflictul a inceput in iulie 2011, cand Apple a dat in judecata Samsung in mai multe tari, acuzand compania sud-coreeana pentru Samsung Galaxy Tab 10.1, acuzata ca seamana prea mult cu iPad-ul.

In aprilie 2012, cele 2 companii au inceput procesul la un tribunal din SUA, unde si-au prezentat prototipurile prin care fiecare incearca sa demonstreze ca celalalt a furat mai mult.

Apple cere Samsung sa plateasca 2,5 miliarde dolari pentru incalcarea patentelor sale, despre care spune ca au vizat intreaga linia de gadgeturi Galaxy, inclusiv Samsung Galaxy S3, cel mai bine vandut smartphone din acest an. Compania americana sustine ca a incercat, inca din 2010, sa licentieze catre Samsung patentele incalcate, dar sud-coreeni au refuzat.

Rezultatul procesului cu jurati este greu de prezis, insa indiferent de castigator, procesul dintre Apple si Samsung ar putea influenta modul in care patentele sunt licentiate si folosite pe viitor, mai ales ca ambele companii s-au aflat in situatia de a publica date interne pe care ar fi preferat sa le pastreze secrete.

Apple la tribunal: cele mai importante procese Apple

 


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple vs samsung proces apple samsung procese patente apple
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google