Apple a lansat iPad Air, iPad mini Retina Display, noul MacBook Pro si Mac Pro si OS X Mavericks

de Liviu Petrescu | 22 octombrie 2013

In evenimentul din aceasta seara Apple a prezentat noua sa linie de gadgeturi - iPad 5, redenumit iPad Air, iPad mini Retina Display, MacBook Pro Retina Display 2013 si a oferit mai multe informatii despre Mac Pro, disponibil pana la finalul anului.

Evenimentul Apple a inceput cu o lista a "realizarilor" Apple din ultima perioada, de la vanzarile iPhone 5S pana la rata de adoptie foarte rapida a iOS 7 si a continuat date despre OS X Mavericks si un anunt important: sistemul de operare va fi de astazi disponibil gratuit pentru toti utilizatorii de OS-uri mai vechi, la fel ca si suitele de aplicatii iWork si iLife. Cele mai importante anunturi au vizat insa gadgeturile noi:

iPad Air (iPad 5)

Noul iPad este mai usor, cu 20% mai subtire (7,5 mm) si cu o rama cu 43% mai subtire. iPad Air are acelasi design ca iPad mini si cantareste doar 450 grame!

Specificatiile noului iPad 5 includ procesorul A7 (64 biti), lansat odata cu iPhone 5S, camera FaceTime 1080p, camera iSight de 5MP, iar iPad Air va avea si autonomie de pana la 10 ore.

iPad Air

iPad Air va fi distribuit incepand cu data de 1 noiembrie si in Romania, in varianta alba cu spate argintiu si neagra cu spate negru.

Pretul noilor tablete Apple porneste de la 500 dolari pentru varianta WiFi si 650 dolari pentru WiFi si LTE. iPad 2 ramane in oferta Apple la un pret de 300 dolari.

iPad Air

iPad mini Retina Display

Tableta de 7,9 inci a primit in sfarsit update-ul mult asteptat! iPad mini cu Retina Display are acum o rezolutie 2048x1536, dar si Wi-Fi de doua ori mai rapid, procesor A7 (64 biti), autonomie de 10 ore si aceleasi camere FaceTime si iSight ca si iPad Air.

iPad mini

Noul iPad mini Retina Display costa incepand cu 400 dolari in varianta WiFi, 539 dolari WiFi si LTE, iar prima generatie de iPad mini a fost ieftinita la 300 dolari. Tabletele vor sosi si in Romania in cursul lunii noiembrie. Noutatile includ si carcase Smart Cover noi la 39 dolari si carcase fata-verso la 79 dolari in numeroase culori.

MacBook Pro Retina Display 2013

Noile MacBook Pro de 13 si 15 inci sunt mai performante si mai ieftine!

Cu autonomie imbunatatita, noile MacBook Pro Retina Display utilizeaza noile cipuri Intel Haswell "Crystalwell", cu GPU Iris Pro in varianta de 13 inci si GeForce GT 750M pentru noile gadgeturi de 15 inci. Ambele au WiFi 802.11ac, porturi Thunderbolt 2 si SSD-uri mai rapide.

MacBook Pro Retina Display 2013

MacBook Pro Retina Display de 13 inci costa 1300 dolari in varianta de baza, cu 200 de dolari mai putin decat generatia anterioara si include procesor Intel Core i5 tactat la 2,4GHz, 4GB de RAM si spatiu de stocare SSD 128GB.

Noul MacBook Pro Retina Display de 15 inci include procesor Intel Core i7 tactat la 2,4GHz si 8GB de RAM si va costa doar 2000 dolari (pret redus de la 2200 dolari).

MacBook Pro Retina Display 2013

Mac Pro 2013

Dotat cu un procesor Intel Xeon E5, de la quad-core pana la versiuni cu 12 nuclee, noul Mac Pro include RAM DDR3 1866MHz, de pana la 64GB, Dual AMD FirePro, memorie Flash pana la 1TB, porturi Thunderbolt 2 si ofera compatibilitate 4K.

Disponibil incepand cu luna decembrie, Mac Pro 2013 va costa 3000 dolari.

Mac Pro 2013

OS X Mavericks

Prezentarea Apple a inclus si cateva demonstratii OS X Mavericks, care prelungeste autonomia bateriei MacBook Air, in unele cazuri cu o ora, in altele cu 10%, in special pe computerele mai vechi. Integrarea OpenCL si optimizarea procesoarelor au dus la o alocare mai buna a memoriei RAM, facand 4GB sa ofere acelasi potential ca 6GB, potrivit oficialului Apple.

OS X Maverick

Noile lansari software Apple includ suitele de programe iLife si iWork, refacute complet, ca design si functionalitate, pentru a oferi o experienta cat mai buna cross-platform, pe iOS, Mac si Web. Cea mai impresionanta noutate a fost posibilitatea de a lucra in grup in aplicatiile iWork direct pe Web. Noile aplicatii vor fi gratuite la achizitia oricarui Mac sau device iOS nou.

iWork

Sursa foto: Apple, The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: apple ipad air ipad mini retina display macbook pro retina display os x mavericks gratuit ipad air pret ipad mini retina pret
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google