Android, iOS, Microsoft: hai sa ne jucam impreuna

de Bogdan Constantinescu | 18 martie 2014

"Hai sa ne jucam impreuna", cam asa suna intentia celor de la Google. Pe scurt, Google va introduce posibilitatea de multiplayer pentru iOS, iar daca dezvoltatorii vor alege sa implementeze acest serviciu in jocurile lor, atunci utilizatorii de Android si iOS isi vor pune galetusele in acelasi nisip.

Play Games suporta deja iOS prin intermediul unui plug-in pentru motorul Unity, iar acesta va primi in curand un update care sa-i ofere elementul de multiplayer. De asemenea, o versiune a unui SDK non-Unity a fost adusa deja la iveala, dar aceasta nu suporta momentan modulul de multiplayer. Pe deasupra, Microsoft planuieste si ea sa extinda Xbox Live catre platformele mobile.

Decizia celor de la Google, adaugata deciziei celor de la Microsoft, este semnalul faptului ca iOS, Android si Microsoft schimba din temelii modul in care abordeaza fenomenul gaming. Game Center, Google Play si Xbox Live, fiecare companie are propria platforma, asta ca sa nu mai punem la socoteala Facebook, companie care vine cu succese de gen Candy Crush Saga, joc dezvoltat de studioul King din Romania.

Google a anuntat ca cele mai multe amanunte vor fi facute cunoscute azi si ca pregateste si un eveniment dedicat dezvoltatorilor care sa-i convinga pe acestia sa adopte schimbarea propusa.

Sursa: The Verge

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: iOS Android Microsoft gaming cross platform gaming
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google