10.000 de roboti Foxconn intra in actiune pentru asamblarea iPhone 6

de Radu Eftimie | 7 iulie 2014

Titlul nu este o metafora nepotrivita la adresa muncitorilor Foxconn, nici nu ne-am permite sa apelam la asa ceva, in conditiile in care in fabrica din China au avut loc o serie de tragedii. Este vorba chiar despre roboti, primii pe care Foxconn ii implementeaza pentru productia de iDevice-uri Apple.

In cadrul celei mai recente intalniri cu actionarii companiei, CEO-ul Foxconn, Terry Gou, a anuntat ca firma va apela la robotii industriali pentru a reusi sa suplimenteze forta de munca necesara asamblarii urmatoarei generatii de smartphones de la Apple, iPhone 6.

Acelasi Terry Gou a mai spus si ca ca Apple este si prima companie partenera care va beneficia de o astfel de procedura. CEO-ul Foxconn estimeaza ca va introduce pe linia de productia a iPhone 6 nu mai putin de 10.000 de roboti, fiecare avand capacitatea de a asambla 30.000 de smartphones. Un astfel de "robot muncitor" va costa compania chineza intre 20.000 si 30.000 de dolari, scrie Macrumors.

Intentia Foxconn de a aduce in fabricile sale roboti care sa suplimenteze sau chiar sa inlocuiasca mana de lucru umana nu este una noua. Scriam in 2012 ca "Robotii nu se sinucid. Foxconn a inceput inlocuirea muncitorilor cu masini", articol pe care l-am publicat dupa ce mai multi muncitori ai Foxconn s-au sinucis din cauza conditiilor inumane de munca.

Aceeasi decizie a companiei de a aduce in fabrica roboti, porecliti "Foxbots", a fost impulsionata si de grevele care au urmat in facilitatile Foxconn.

Va reamintim ca Foxconn a anuntat recent, prin intermediul unui comunicat de presa, ca va produce ambele variante de iPhone 6 ale companiei, de 4.7 si 5.5 inch. Mai mult, Foxconn a anuntat ca va fi furnizorul a 70% dintre telefoanele iPhone 6 de 4.7 inch, iar fabrica din China va incepe livrarea noului telefon incepand din luna iulie a acestui an.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: roboti foxconn apple foxbots iphone 6 muncitori foxconn roboti
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google