myDriveAssist, aplicatie gratuita iPhone si Android care citeste semnele de circulatie

de Redactia Hit | 9 iulie 2014

Aplicatia myDriveAssist dezvoltata de inginerii Bosch poate citi semnele de circulatie si poate sa inregistreze si sa proceseze alte informatii pentru noile functii ale vehiculelor.

Bosh spune ca aplicatia este disponibila gratuit in App Store si Google Play Store.

Din pacate, insa, nu am reusit sa identitificam in magazinul Apple si nici in Play Store-ul Google aplicatia prezentata de Bosh. Probabil ca ori nu este inca disponibila pentru Romania, ori se afla inca in stadiu de aprobare.

myDriveAssist recunoaste semnele de circulatie si identifica limitele de viteza, semnele de anulare si zonele in care este interzisa trecerea. In plus, aplicatia myDriveAssist avertizeaza soferul vizual si acustic sa nu depaseasca limita de viteza, dupa cum spun dezvoltatorii.

Datele sunt colectate de catre smartphone de pe drumul pe care circula soferul, apoi sunt analizate de catre un server central si sunt puse din nou la dispozitie pentru aplicatiile autovehiculului.

Semnele de circulatie recunoscute pot fi de asemenea utilizate pentru a actualiza harta digitala stocata pe un server central: camera video identifica semnul de circulatie si pozitia sa cu ajutorul receptorului GPS, apoi trimite datele anonim catre serverul central. Se poate spune ca aparatul "observa" mediul inconjurator "prin ochii masinii".

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: myDriveAssist aplicatie bosch iphone aplicatie bosch android aplicatie recunoastere semne circulatie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google