Windows XP, tot mai putin popular printre utilizatori

de Adelina Dobrin | 3 ianuarie 2012

Sistemul de operare Microsoft Windows XP devine tot mai putin popular printre utilizatori. Pe tot parcursul anului 2011, cota de piata a scazut in mod constant, in avantajul mult mai "tanarului" Windows 7.

Windows XP a pierdut 2.4 puncte procentuale din cota de piata in luna decembrie 2011, continuand astfel trendul descendent care si-a atins apogeul in luna octombrie a anului trecut (2.5 puncte procentuale in minus).

In ultimele patru luni ale anului 2011, Microsoft Windows XP a piedut in medie 6 puncte procentuale din cota de piata detinuta la acea vreme (11%).

Windows XP, tot mai putin popular printre utilizatori

Principalul "beneficiar" al declinului este Windows 7, care a reusit sa acumuleze doar luna trecuta 2.4 puncte procentuale, atingand cota de piata de 37%. In perioada septembrie-decembrie 2011, Windows 7 a crescut cu 6.4 puncte procentuale, castigand teren nu doar in fata XP-ului, ci si in defavoarea sistemului Windows Vista.

In timp ce Windows XP se afla pe cale de disparitie, preconizarile indica faptul ca Windows 7 va acapara intre 50% si 52% din piata pana in luna octombrie a anului in curs, cand va fi disponibil mult asteptatul Windows 8 in varianta definitiva.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google