Windows XP pastreaza 29% din cota de piata a sistemelor de operare

de Bogdan Constantinescu | 5 martie 2014

Februarie este luna in care se asteptau unele modificari in ceea ce priveste cota de piata a sistemelor de operare. Insa lucrurile au fost departe de a fi asa.

Pentru a doua luna la rand cota de piata a sistemelor de operare Windows 8.x nu a suferit mari schimbari. Windows 8 se descurca putin mai bine decat Windows 8.1, desi acest lucru nu este neaparat fericit pentru Microsoft, cu Windows 8.1 crescand cu 0.35% si Windows 8 scazand cu 0.25%, ceea ce indica faptul ca utilizatorii de Windows 8 si-au instalat update-ul gratuit de Windows 8.1. Oricum, preconizatul update pentru Windows 8.1 poate aduce unele schimbari, mai ales ca acesta va imbunatati compatibilitatea Internet Explorer 11 cu unele aplicatii, lucru care a impiedicat destule organizatii sa faca update-ul de la Windows 8.

Dar asta nu inseamna ca vom avea parte de o crestere semnificativa. Mai mult, asta nu inseamna ca Windows XP isi traieste ultimele zile, el avand in clipa de fata o cota de 29% din sistemele de operare folosite.

Microsoft va anunta in curand utilizatorii ca Windows XP nu va mai beneficia de suport tehnic si exista zvonuri conform carora Microsoft ar urma sa produca o versiune gratuita sau extrem de ieftina a noului sau sistem de operare pentru a incuraja migrarea. Lucru deloc usor de vreme ce Windows 8 a produs ceva probleme in piata, inghetand pana si vanzarile pentru Windows 7. 

Se pare ca Microsoft nu a reusit sa ajunga la prea multi utilizatori de XP sau a esuat in a le explica acestora ce ar urma sa se intample si ce ar trebui acestia sa faca.

Sursa: Ars Technica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Windows XP Windows 7 Windows 8 Windows 8 1
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google