Windows 9 se apropie. Care ar trebui sa fie strategia Microsoft

de Redactia Hit | 30 septembrie 2014

Microsoft va prezenta, astazi, noul sau sistem de operare Windows 9 - cu nume de cod Threshold - pe al carui succes mizeaza noul CEO al companiei, Satya Nadella.

Directia lui Nadella la conducerea producatorului american de software este dezvoltarea unei platforme pentru cloud si mobile, insa ramane de vazut daca noua versiune a sistemului de operare va schimba "jocurile" Microsoft, scrie ZDNet.

Sistemul de operare Windows ramane un punct central al strategiei companiei, chiar daca, in prezent, nu mai este principala sursa de venituri. In presa de specialitate sunt informatii conform carora Windows 9 ar putea fi o actualizare gratuita pentru utilizatorii Windows 8 / 8.1. In acest caz, sistemul de operare al celor de la Microsoft ar fi o rampa de lansare pentru Office 365, unde abonamentul costa 99 de dolari pe an. Astfel, Windows ar putea fi cheia unui flux de venituri.

Cumpara de la Emag Microsoft Windows 8 Professional

Segmentul "cloud", o tinta pentru Microsoft

Segmentul companiilor este foarte important pentru Microsoft, iar Windows este identitatea producatorului american de software. Microsoft a ratat castigarea unei bune pozitii pe segmentul mobile, unde succesul apartine sistemelor de operare Android de la Google si iOS de la Apple, insa gigantul american are o pozitie puternica pe segmentul "cloud".

Cititi mai multe despre "Windows 9 se apropie. Care ar trebui sa fie strategia Microsoft" pe BUSINESS24.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows 9 lansare windows threshold satya nadella windows 9 microsoft strategie
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google