Windows 7 se incrunta la netbook-uri si Mac-uri

de Mina Hutterer | 17 septembrie 2009

Dupa ce a lansat afirmatii categorice cu privire la suprematia Windows 7 fata de Linux, iata ca, la o luna pana la lansarea mult-discutatului W7, Microsoft isi arata din nou muschii, de data aceasta in speranta ca isi va reafirma pozitia de lider pe piata sistemelor de operare, in ciuda amenintarilor pe care le presupun netbook-urile si Mac-urile.

Charles Songhurst, Executive General Manager al Microsoft, a declarat ca netbook-urile, desi sunt un segment de piata in crestere care ofera multe oportunitati pentru concurenta Microsoft, nu vor reusi sa stirbeasca succesul lui Windows 7. Mai mult decat atat, Songhurst crede ca nici macar faptul ca sistemul de operare Google Chrome (o platforma optima pentru netbook-uri, multumita cerintelor mici de sistem) este gratuit, nu poate afecta pozitia de lider de piata a Microsoft.

Compania afirma ca Windows 7 este mult mai bine optimizat pentru netbook-uri decat Vista si ca va ramane lider pana cand superioritatea unui alt OS va fi clar demonstrata.

In ceea ce priveste Mac-urile celor de la Apple, care s-au bucurat din ce in ce mai mult de succes in ultima vreme, Microsoft ramane in continuare sigura pe sine, cel putin pe segmentul enterprise, unde MS considera ca Mac-urile nu au deloc succes la nivelul departamentelor IT.

Eficienta acestor politici agresive ale Microsoft va putea fi demonstrata abia dupa lansarea lui Windows 7, pe 22 octombrie 2009.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google