WhatsApp: istoricul mesajelor poate fi accesat de catre hackeri

de Bogdan Constantinescu | 13 martie 2014

Preluarea WhatsApp de catre Facebook a insemnat pentru multi utilizatori renuntarea la aplicatie si trecerea la o alta varianta de mesagerie instant.

Motivele principale au fost simple: securitatea aplicatiei si faptul ca Facebook isi va intinde mana si pe mesajele ceva mai personale ale utilizatorilor. Si, iata, ingrijorarile incep sa aiba la baza motive reale.

Bas Bosschert, consultant tehnic cu o experienta de peste 10 ani in Unix si Linux, spune ca a descoperit o bresa de securitate prin intermediul careia dezvoltatorii sau hackerii pot avea acces la istoricul mesageriei WhatsApp. Dat fiind ca aplicatia isi tine istoricul local, pe device-ul de pe care este folosita, hackerii pot accesa informatiile, le pot salva si apoi folosi inclusiv pentru a santaja utilizatorii, in cazurile mai grave.

Ceva mai ingrijorator este faptul ca respectivul cod poate fi adaugat oricarei aplicatii. De exemplu, ecranul de incarcare al unui joc poate ascunde faptul ca in momentul acela istoricul WhatsApp este accesat de catre o persoana terta.

In clipa de fata este inca neclar daca WhatsApp va face ceva in ceea ce priveste aceasta problema, mai ales ca are deasupra capului si "sabia" celor de la Google, care blocheaza in general orice aplicatie se descopera ca permite accesul catre informatiile personale.

Sursa: Ubergizmo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: securitate WhatsApp Facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google