Vulnerabilitatea PDF din iOS. Cum sa iti feresti iPhone-ul si iPad-ul de hackeri

de Bianca Dinu | 12 iulie 2011

Saptamana trecuta, gruparea de hacking Dev-Team a lansat Jailbreakme.com 3.0, o solutie simpla prin care utilizatorii de dispozitive iOS pot rula aplicatii care nu se gasesc in App Store.

Jailbreakme.com 3.0 exploreaza o vulnerabilitate in PDF reader, prin intermediul browser-ului Safari.

JailBreakMe 3.0 - acum disponibil si pentru iPad 2 si iPhone 4

Dar iata ca aceeiasi vulnerabilitatea care permite jailbreaking-ul poate fi folosita si de catre hackeri pentru a-ti accesa iDevice-ul, relateaza PC World.

Potrivit lui Stephan Chenette de la Websense, o companie de securitate a contentului, un atacator poate urma aceiasi traiectorie pe care o urmeaza  Jailbreakme.com 3.0 pentru a instala un cod malitios prin intermediul browser-ului sau al unui atasament de email.

“Apoi atacatorul poate castiga control asupra iPhone-ului, iPad-ului sau a altui device iOS si poate instala orice, de la un keylogger la un bot, a declarat Chenette.

Apple a declarat saptamana trecuta ca lucreaza la un fix pentru iOS 4. Pana cand acesta va fi disponibil, iata cateva sfaturi pentru a-ti mentine iPhone-ul si iPad-ul in siguranta.

In primul rand, nu downloada sau deschide fisiere de pe site-uri pe care nu le consideri sigure.

Nu da clik pe link-uri catre site-uri necunoscute sau pe link-uri suspecte provenite de surse de incredere (inclusiv de la site-uri precum Google Search).

Nu deschide atasamentele aflate in email-urile suspecte sau necunoscute, chair daca aceste provin de la surse de incredere.

De indata ce Apple emite un pach aplica-l. Multi ultilizatori nu aplica patch-urile regulat sau daca o fac, se poate intampla sa fie prea tarziu.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google