Vulnerabilitate in iOS 6.1: oricine poate debloca un iPhone fara sa stie codul LockScreen

de Redactia Hit | 14 februarie 2013

Apple a reusit sa dezamageasca foarte mult odata cu publicarea noii versiuni de iOS 6.1. Dupa problemele cu bateria iPad-ului si semnalul iPhone 5, iata ca apare o noua veste proasta pentru compania americana: sistemul de blocare a smartphone-ului din ecranul de start poate fi obstructionat foarte usor.

Potrivit Gizmodo, codul din patru cifre folosit in lockscreen-ul gadgetului poate fi inlaturat prin apasarea butonului home dupa un tipar simplu.

Instructiunile pentru deblocarea iPhone 5, chiar si fara sa stiti codul, in clipul de mai jos:

iOS 6.1 pare a fi cel mai slab update firmware de la Apple de la lansarea primului iPhone si pana acum. Imediat dupa publicarea iOS 6.1, utilizatorii care au facut update-ul au reclamat o autonomie de lucru mai redusa pentru iPhone 5 si iPad 4, dar si probleme cu semnalul mobil la iPhone 4S. De altfel, Vodafone Marea Britanie si-a avertizat clientii sa nu faca update-ul la aceasta versiune de OS. Ulterior, Apple a publicat o solutie de putin peste 20 MB si rezolvat problema. Dar iata ca nu total. Vulnerabilitatea descoperita acum permite accesul oricui la toate datele pe care le aveti pe telefon (daca nu folositi parole sau coduri de blocare individuale per aplicatie).

Surse: Engadget, Gizmodo

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: ios 6 1 1 iphone 4s ios 6 1 bug update apple ios probleme retea iphone 4s vulnerabilitate ios 6 1 1
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google