Virusul Stuxnet ar putea fi adaptat pentru a ataca SUA

de Laurentiu Crisu | 27 iulie 2011

Centralele de furnizare a energiei electrice, statiile de pompare si alte servicii vitale din Statele Unite ar putea fi atacate de o versiunea adaptata a virusului Stuxnet, care a fost dezvoltat initial pentru a intrerupe programul iranian nuclear, a avertizat guvernul SUA.

Departamentul de Aparare Nationala sustine ca software-ul malitios, cunoscut drept “prima arma cibernetica” s-a aflat in posesia unor atacatori, care l-au modificat pentru noi tinte, relateaza The Telegraph.

Stuxnet a fost depistat pentru prima data in iulie anul trecuta. Analizele expertilor in securitate au aratat ca malware-ul a exploatat patru vulnerabilitati necunoscute la aceea vreme din sistemul de operare Windows pentru a putea prelua controlul asupra sistemelor industriale, abilitatea care l-a transformat in cel mai sofisticat virus din istorie.

In forma sa originala, Stuxnet era adaptat pentru echipamentele Siemens folosite in centrala nucleara din Iran, insa in conditiile in care codul a fost facut public, Departamentul Apararii Nationale sustine ca acesta ar fi putut fi adaptat.

Investigatiile asupra atacului original al Stuxnet au sugerat ca virusul ar fi rezultatul unei operatiuni comune condusa de agentiile secrete din America si Israel. Cand sapi groapa altuia....

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google