Ubuntu, instalat si functional pe un Nexus 7

de Liviu Petrescu | 29 octombrie 2012

Google Nexus 7 ofera deja o optiune in afara de Android Jelly Bean. Cu Ubuntu Desktop Installer, utilizatorii tabletei Google pot instala Ubuntu pe gadget.

Instalarea Ubuntu pe Google Nexus 7 implica si operatiune de unlock a bootloader-ului tabletei. Dupa acest pas, tableta Nexus poate fi pornita prin fastboot si conectata la un PC cu Ubuntu pentru instalarea software-ului cu un singur click, scrie Engadget.

Ubuntu, instalat full pe un Nexus 7

Procesul de instalare prin Ubuntu Desktop Installer dureaza pana la 15 minute, dupa care tableta ruleaza intregul sistem de operare Ubuntu 12.10.

Deocamdata, Canonical nu a optimizat Ubuntu pentru tablete, astfel incat interfata Unity nu include functionalitate deosebita pentru Google Nexus 7. Urmatoarea versiune de Ubuntu, asteptata peste un an, va include insa numeroase optimizari pentru gadgeturi portabile, de la optimizarea autonomiei bateriei pana la utilizarea corecta a senzorilor.

Vezi pasii de instalare a Ubuntu pe Google Nexus 7, explicati in detaliu. Si nu uitati, faceti instalarea pe propria raspundere!

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: google nexus 7 nexus 7 ubuntu ubuntu dektop installer
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google