Ubuntu 14.04, lansat. Devine prima versiune stabila pentru tablete

de Bogdan Constantinescu | 18 aprilie 2014

Ubuntu a lansat noua versiune a distro-ului sau, 14.04 LTS. Denumita Trusty Tahr, 14.04 LTS face parte din seria de release-uri care vor dispune de suport tehnic pentru o perioada de 5 ani de la data aparitiei, fata de cele 9 luni de suport oferite pentru versiunile obisnuite.

Desigur, acest lucru avantajeaza mai ales companiile care folosesc distro-ul pe serverele si desktop-urile aferente acesteia. Dar noutatile nu se opresc aici.

Trusty Tahr devine primul release al celor de la Canonical care este in sfarsit gata sa fie folosit pe dispozitivele cu touchscreen. Pana acum Ubuntu nu reactiona foarte bine pe ecranele cu rezolutii mari, scalarea fiind defectuoasa. Iar 14.04 devine, astfel, prima versiune stabila care poate fi folosita si pe tablete.

OS-ul vine cu o serie de imbunatatiri legate de acest aspect, ceea ce era de asteptat sa se intample de vrenme ce asteptam ca in acest an sa apara spre comercializare si tabletele care se vor folosi de sistemul de operare al celor de la Canonical.

Sursa: Engadget

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: lansare Ubuntu 14 04 tableta sistem Ubuntu Ubuntu pentru tableta
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google