Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin a fost lansat

de Liviu Petrescu | 27 aprilie 2012

Canonical a lansat noua versiune Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin, prin care spera ca Ubuntu sa devina un sistem de operare tot mai folosit in segmentul business.

Noutatea cea mai discutata a noului Ubuntu 12.04 LTS este interfata HUD, prin care Canonical spera sa revolutioneze interactiunea cu sistemul de operare: o singura bara de cautare si comenzi, compatibila cu tot mai multe programe.

Precise Pangolin este singurul sistem de operare open-source care ofera update-uri garantate timp de 5 ani, dar si suport comercial, potrivit site-ului oficial Ubuntu, de unde poate fi descarcata noua versiune a distributiei Linux.

Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangolin a fost lansat

Pe langa inovatia HUD, noul Ubuntu 12.04 LTS promite o optimizare de power management mult mai buna, care va prelungi viata bateriilor de laptop, dar si o performanta imbunatatita.

Avantajele pentru segmentul business includ trei solutii pentru productivitate: rularea aplicatilor prin desktop virtualization (Citrix, VMware, Microsoft RDP 7.1), folosirea unui sistem cloud ca Google Docs sau LibreOffice, suita preinstalata de programe compatibile cu Microsoft Office.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Ubuntu 12 04 LTS interfata HUD Ubuntu download ubuntu 12 04
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google