Ubuntu 11.10 beta1, lansat

de Radu Eftimie | 6 septembrie 2011

Nu stiu daca va intereseaza neaparat informatia cu lansarea beta-ului Ubuntul 11.10, dar stirea asta merita scrisa doar si pentru a va mai aminti numele noii versiuni de Ubuntu: Oneiric Ocelot (probabil ca stiati).

Inainte de numele asta a fost altul la fel de ciudat - Natty Narwhal, pentru varianta 11.04 a distributiei bazate pe Debian. Iar inainte de Natty Narwhal, a fost Karmic Koala, Jaunty Jackalope, Intrepid Ibex, Hardy Heron, Gutsy Gibbon si tot asa cu inca vreo 6 variante cu porecle luate din culturi foarte indepartate de noi.

La modul serios, noul beta de la Ubuntu prea multe imbunatatiri sau schimbari fata de varianta anterioara 11.04, potrivit celor de la The Register.

Se pare ca utilizatorii nu vor vedea nici in versiunea urmatoare (finala) interfata grafica Gnome 3.0, si, ca si in cazul Ubuntu 11.04, pe desktop veti avea parte de Unity (tot interfata grafica), dar de data aceasta imbunatatita si facuta astfel incat sa nu va incetineasca PC-ul mai mult decat Windows Vista.

Ubuntu 11.10 beta1, lansat

Pe de alta parte, se pare ca oamenii de la Canonical muncesc din greu acum pentru a adapta cat de bine se poate interfata Unity pentru dispozitivele mobile cu touchscreen, precum tabletele in plina expansiune pe piata.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google