UTILE: Cum sa creezi jocuri mai simplu ca oricand!

de Cristian David-Matei | 8 februarie 2013

HTML 5 reprezinta prezentul si viitorul aplicatiilor web. Principalele beneficii pe care le aduce sunt independenta de limbaj, flexibilitatea si reducerea cerintelor pentru pluginuri externe (ca Flash).

Printre noutatile introduse de HTML 5 se numara suportul pentru grafica cu vectori scalari, elementul <canvas> pentru desen 2D, drag and drop (fiecare element poate avea atributul „draggable”), geolocatia, elementele <video> si <audio> pentru redare media, suportul pentru stocare locala.

Multi dezvoltatori de software au adoptat noul standard HTML cu entuziasm, iar  Mozilla este unul dintre ei. Astfel, Firefox OS (sistemul de operare pentru telefoane inteligente si tablete) este conceput sa permita aplicatiilor HTML 5 sa se integreze direct cu hardware-ul dispozitivului folosind JavaScript.

Crearea de jocuri web

Prin functionalitatile pe care le ofera, HTML 5 faciliteaza crearea de jocuri web. Ca exemple sunt Command & Conquer, refacut de un dezvoltator indian, sau BrowserQuest, jocul MMORPG creat de Mozilla.

Si ceea ce apreciaza creatorii de jocuri sunt editoarele de jocuri, instrumente utile care permit o editare rapida. Si evident ca au aparut si cele pentru HTML 5. Unul care mi-a atras atentia in mod deosebit este Construct 2.

Construct 2

Construct 2 are o abordare vizuala si intuitiva pentru crearea de jocuri. Editorul este un instrument excelent pentru oricine doreste sa creeze jocuri. Este foarte bun pentru incepatori, deoarece nu necesita cunostinte de programare. Evenimentele se creeaza in mod intuitiv. De asemenea, este suficient de puternic pentru a le permite celor avansati sa lucreze mai rapid decat scriind cod.

Editorul are integrat si instrumente pentru fizica 2D, care pot fi utilizate foarte simplu. Elementele grafice si audio sunt integrate si modificate in cateva secunde, iar caracteristicile si comportamentul elementelor sunt controlate prin parametrii usor de editat.

Construct 2 demonstreaza calitatea si profesionalismul dezvoltarii prin platforma flexibila si bine realizata pe care o ofera, prin exemple bine explicate si usor de exersat si printr-o comunitate activa si creativa.

Mai jos aveti cateva linkuri foarte utile pentru a demara lucrul la un joc:

  • http://www.scirra.com/construct2
  • http://hacks.mozilla.org/2012/03/browserquest/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/HTML5
  • http://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp
  • http://www.mozilla.org/en-US/firefoxos/
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: html5 editor game editor construct 2 instrument editare html5 BrowserQuest
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google