Top 20 de aplicatii utile pentru Android

de Radu Eftimie | 21 septembrie 2011

Chiar daca Android Market nu ofera tot atat de multe aplicatii cate ofera AppStore-ul Apple, exista o multime de programe care sunt cu adevarat utile pentru posesorii de telefoane cu sistem de operare de la Google. Tech Republic a realizat un top 20 al celor mai utile aplicatii Android.

Google Voice

Google Voice este un serviciu care iti ofera accesul la o serie de facilitati dintre care cea mai importanta se refera la oferirea unui numar personal utilizatorului (Google Voice Number) pentru ca atunci cand suni sa nu iti apara numarul tau real.

Advanced Task Killer

Advanced Task Killer are grija sa inchida unele aplicatii care iti pot consuma bateria telefonului sau pot afecta perfromanta telefonului.

Dropbox

Bazata pe cloud computing, Dropbox te va ajuta sa capeti acces la documentele stocate in cloud pe terminalul tau cu Android.

Evernote

Vrei sa iei notite pe un dispozitiv cu Android si sa fii sigur ca nu le pierzi? Atunci Evernote este solutia perecta pentru ca in afara de tastatura virtuala pe care ti-o pune la dispozitie pentru a scrie. Aplicatia face si sincronizarea fisierelor cu diferite alte dispozitive, la alegerea ta.

Taskos

Taskos este o aplicatie de tip "To do", adica un reminder pe care poti inregistra mesaje vocale pe care telefonul ti le va reda la ora si data stabilita de tine.

Daca iti aduce aminte de agentul Dale Cooper, din serialul din anii '90, "Twin Peaks", jucat de actorul Kyle MacLachlan. El isi inregistra gandurile, intrebarile pentru mai tarziu, acordurile muzicale si agenda de lucru pe un reportofon. Inlocuieste reportofonul de atunci cu un smartphone de acum si treaba e gata.

Documents to go

Varianta gratuita a Documents to Go ofera suport pentru vizualizara fisierelor Microsoft Word si Excel. Varianta platita (15$) ofera si posibilitati de editare.

Nu te gandi "la ce am eu nevoie, ca tot am Office acasa/la munca", deoarece nu stii niciodata cat de mare e urgenta.

Google Docs

Google Docs pentru Android este o implementare reusita a aplicatiei deja cunoscuta de pe PC-uri (upload si vizualizare fisiere Microsoft Office).

Tripit

Esti un calator impatimit? Atunci vei avea nevoie de Tripit pentru a-ti creea si pastra un itinerariu, dar te va ajuta si sa rezolvi o serie de probleme legate de cazare, transport si multe altele.

Places

Places te ajuta sa gasesti in apropiere (prin serviciul de locatie) restaurante, magazine si orice alte servicii mai nevoie (de la taxi-uri si pana la unitati medicale)

Astro File Manager

Astro File Manager iti ofera ocazia sa navighezi prin sistemul de fisiere la sistemului de operare.

Speed test

Te intereseaza la ce viteza navighezi pe internet prin reteaua mobila sau pe Wifi? Speed Test asta face, iti spune ce fluctuatii de calitate exista de la o locatie la alta.

Amazon Kindle

Amazon Kindle este o aplicatie complexa care iti aduce serviciile celebrului Kindle pe Android. De la aplicatia de citit e-book-uri si pana la magazinul virtual de unde poti cuumpara carti.

Google+

Google+ este clientul pentru Android al serviciului de socializare lansat de gigantul internet in intentia de a concura cu facebook.

TED Air

TED este legat de conferinte si de ideile, mai mult sau mai putin inspirate, ale unor indivizi cu influenta in lumea in care traim.Pana acum ai vazut clipurile cu discutiile respective pe ted.com, acum le vezi pe telefon.

Google Googles

Google Googles: faci o poza undeva pe strada, iar aplicatia va incerca sa-ti spuna ce apare in fotografia respectiva.

Photoshop Express

Cel mai cunoscut editor foto din lume si-a facut aparitia si pe Android. Si, fiind vorba despre o aplicatie pentru telefoane mobile, Photoshop-ul Express va ofera cele mai simple dintre functiuni.

Audible

Audible este o aplicatie precum Kindle sau Aldiko, doar ca nu va ofera e-book-uri, ci carti audio.

Shazam

Shazam va spune ce melodie va canta pe telefonul mobil atunci cand nu stiti interpretul. Foarte buna in cluburile in care auzi o melodie care iti place si nu stii nici cine canta nici cum se numeste, sau daca vrei sa trimiti pe facebook sau twitter (sa vada toti prietenii) ce melodie asculti tu in clipa aia. Necesita conexiune la internet.

Google Finance

Google Finance este o aplicatie pentru care vor sa fie la curent cu evolutia burselor. In afara de simplele cotatii, mai ai disponibile si diferiti indicatori.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google