Tendinte de securitate si amenintarile IT din 2012 (Partea II)

de Radu Eftimie | 21 decembrie 2011

In securitatea informatica nu prea exista trenduri de ameliorare a starii de alerta. Acest lucru este stiut, iar specialistii in securitate s-au pregatit, de la an la an, pentru mai multe probleme, pentru atacuri din ce in ce mai complexe si, per general, pentru provocarile unei unei lumi care functioneaza deja "always online, always conected".

S-a ajuns chiar la definitii de genul "hyperconnected" - o lume in care toate dispozitivele sunt mereu online. Riscurile, desigur, sunt direct proportionale cu "proliferarea" internetului.

Ce aduce 2012 in plus fata de ceea ce stim deja? Va prezetam astazi a doua parte a articolului prin care CIOUpdate prezinta trendurile care merita urmarite cu atentie anul urmator.

Tendinte de securitate si amenintarile IT din 2012 (Partea I)

1. Reformele sistemelor de protectie sociale - digitalizare

Cel mai bun exemplu de digitalizare a sistemelor de protectie sociala este cel al sistemului de sanatate din Statele Unite, unde din ce in ce mai multe date referitoare la starea de sanatate a populatiei sunt inregistrate electronic.

Pana in 2014, la americani, tot sistemul de sanatate (bazele de date) va fi electronic. Toate aceste date vor putea fi accesate online, ceea ce inseamna ca 2012 si 2013 vor fi anii pregatitori pentru adoptarea celor mai eficiente metode de protejare a acestor date sensibile.

Tendinte de securitate si amenintarile IT din 2012 (Partea II)


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google