"Sunt aici" - aplicatie de localizare care nu are nevoie de internet (Android)

de Redactia Hit | 27 februarie 2014

Consecintele dramatice ale accidentului aviatic din muntii Apuseni, implicit ale intarzierii localizarii aparatului de zbor prabusit la inceputul anului, au determinat o echipa de dezvoltatori din Romania sa elaboreze o aplicatie pentru pentru smartphone-uri care ar putea fi extrem de utila majoritatii utilizatorilor. Aplicatia se numeste sugestiv "Sunt aici", poate fi descarcata in mod gratuit din Google Play si ofera avantajul de a putea comunica ultima locatie a unei persoane, chiar daca aceasta nu are conexiune la internet.

Aplicatia functioneaza pe smartphone-urile ce au conexiune la internet, dar, mai important, si pe cele care nu au o conexiune la internet. Pentru sistemele aflate in modul online, transmisia locatiei pe serverul suntaici.com se face prin Internet, iar pentru cele care functioneaza in modul offline transmisia se face prin sms la tarif normal.

Aplicatia este intuitiva, atat in modul online cat si offline, iar tot ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati cativa pasi care sunt enumerati in Descrierea aplicatiei din Google Play.

Mod online:

  • La deschiderea aplicatiei selectati cum doriti sa se realizeze localizarea - prin Reteaua GSM sau GPS.
  • Apasati butonul start pentru a incepe localizarea, moment in care trebuie sa introduceti numarul de telefon, emailul sau orice cuvant cheie dupa care doriti sa fiti gasit pe harta siteului suntaici.com
  • Odata aparuta harta, locatia dvs. a fost inregistrata. In acest moment puteti vizualiza locatia dvs pe harta aplicatiei, puteti vedea Latitudinea, Longitudinea si Acuratetea locatiei obtinute, precum puteti trimite SMS cu locatia dvs. catre una sau mai multe persoane din lista de contacte.

Mod offline:

  • La deschiderea aplicatie veti fi instintat de faptul ca nu aveti conexiune la internet.
  • Selectati modul de localizare: GPS.
  • Apasati butonul start pentru a incepe localizarea, moment in care trebuie sa introduceti numarul de telefon, emailul sau orice cuvant cheie dupa care doriti sa fiti gasit pe harta siteului suntaici.com
  • Atunci cand aplicatia ruleaza in  modul offline nu veti putea vizualiza harta. In acest moment veti fi intrebat daca doriti sa inregistrati locatia dvs pe suntaici.com prin sms. Odata ce ati acceptat aceasta,  sms-ul va fi trimis automat (tarif normal) catre suntaici.com, moment in care locatia dvs va deveni disponibila pe site.

Locatia utilizatorului pe site-ul suntaici.com poate fi vizualizata doar de catre cei ce cunosc cuvantul cheie stabilit in momentul inregistrarii locatiei de pe telefon. Aplicatia inregistreaza doar ultima locatie transmisa de telefon si nu are functii de tracking.

"Sunt aici" nu contine reclame, iar singurul cost pe care l-ati putea suporta este cel al SMS-ului trimis daca ati ales utilizarea "Sunt Aici" in modul offline. Ca utilizate, aplicatia este destinata localizarii persoanelor ratacite (copii, persoane aflate in dificultate), care doresc sa comunice pozitia in care se afla.

Dezvoltatorii "Sunt Aici" lucreaza deja la versiunea pentru iOS a aplicatiei si ne-au declarat ca in maxim 3 luni o vor face disponibila in AppStore.

Descarcati aplicatia "Sunt aici" pentru Android

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: sunt aici android aplicatie localizare android aplicatie localizare offline aplicatie localizare ios
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google