Statia Spatiala Internationala renunta la Windows in favoarea Linux

de Liviu Petrescu | 10 mai 2013

Microsoft a pierdut singurul client spatial al Windows: Statia Spatiala Internationala a decis sa adopte Linux. Windows 8 nu va rula prea curand in spatiu, iar cei 15 ani de loialitate pentru Microsoft s-au incheiat.

Statia Spatiala Internationala, aflata pe orbit in jurul Pamantului la o inaltime de aproximativ 400km, are sustinerea Linux Foundation pentru a usura trecerea de la Windows la sistemul de operare open source pe laptopurile utilizate in spatiu.

Statia Spatiala Internationala renunta la Windows in favoarea Linux

In afara de laptopuri, Linux va fi instalat si pe Robonaut 2, robot care a fost utilizat pana acum de NASA si va sosi cu un upgrade pe Statia Spatiala Internationala pana la sfarsitul anului.

Motivul invocat pentru trecerea de la Windows la Linux pare a fi cel mai nou repros din lista lunga adunata de Windows 8.

"Avem nevoie de un sistem de operare stabil pe care ne putem baza si care ne ofera control absolut", a explicat Keith Chuvala, membru al United Space Alliance, responsabil cu tehnologia computerizata de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Sursa: Betanews

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: Statia Spatiala Internationala linux foundation windows 8
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google