Sistemul de operare Firefox OS va fi lansat in 2013

de Liviu Petrescu | 3 iulie 2012

Sistemul de operare mobil Firefox OS, dezvoltat de Mozilla si cunoscut pana acum ca Boot 2 Gecko (B2G), a primit un nume final si o data de lansare. Firefox OS va fi lansat in 2013.

Mozilla a inceput lucrul la B2G inca de anul trecut, sperand sa ofere un sistem de operare cu adevarat open-source, iar primele telefoane cu Firefox OS vor fi produse in 2013 de ZTE si TCL, scrie ArsTechnica.

Sistemul de operare Firefox OS va fi lansat in 2013

Parteneriatul cu operatorii telecom Telefonica, Deutsche Telekom, Sprint, Telecom Italia si Telenor a grabit dezvoltarea Firefox OS, ce va fi lansat mai intai in pietele emergente, pentru telefoane cu specificatii hardware modeste.

Spre deosebire de Android, unde fiecare producator foloseste un cod privat pentru optimizare, codul Firefox OS este 100% open source, publicat in mod regulat, pentru a oferi mai multa libertate dezvoltatorilor de aplicatii.

Folosind functii de accelerare hardware, Firefox OS va folosi mai putin resurse decat alte sisteme de operare mobile si se va descurca onorabil cu memorie RAM de numai 256MB.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: mozilla firefox os mozilla boot 2 gecko
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google