Serviciul cloud al HP va functiona pe Ubuntu

de Radu Eftimie | 11 octombrie 2011

Ubuntu Linux va fi sistemul de operare principal folosit de serviciul cloud al Hewlett Packard (HP), potrivit Canonical, citata de ArsTehnica.

HP, care foloseste platforma cloud open source OpenStack, a pus in functiune un program in stadiu beta ce va oferi "infratructura ca serviciu", respectiv atat servicii de tip stocare in cloud cat si computing cloud based.

Potrivit reprezentantilor Canonical, HP a ales Ubuntu in primul rand din motive de securitate in cloud. "HP si Canonical conlucreaza in acest moment pe solutia beta (private) pentru a elabora solutii capabile sa furnizeze securitate si scalabilitate maxima prin serviciile cloud pentru toate companiile indiferent de marime", afirma reprezentantii Canonical.

Serviciul cloud al HP va functiona pe Ubuntu

Trebuie spus ca Ubuntu serveste in acest moment ca sistem de referinta pentru OpenStack, dar HP nu este obligat sa-l foloseasca.

Desi Ubuntu beneficiaza de atentie din partea HP, clientii companiei pot utiliza multiple sisteme de operare (asa cum se intampla si in cazul concurentei - Serverele Rackspace Cloud dar si EC2-ul de la Amazon, care permit gazduirea unei mari varietati de OS-uri, inclusiv Windows si alte distributii de Linux.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google