Samsung va lansa mai multe smartphone-uri cu Tizen

de Redactia Hit | 4 ianuarie 2013

Samsung a confirmat ca va lansat in acest an mai multe telefoane cu sistemul de operare Tizen. Tizen este un sistem de operare open source sustinut de mai multe companii din industrie, printre care si gigantul hardware Intel.

Anul trecut s-a vehiculat informatia ca Samsung lucreaza, pentru lansarea in 2013, la un singur terminal cu Tizen, insa acum compania a confirmat ca va propune consumatorilor mai multe smartphone-uri cu acest sistem de operare. Noul OS va completa linia de device-uri a Samsung, ca alternativa la Android, dupa cum declara reprezentantii companiei sud-coreene.

In acelasi timp, se speculeaza si faptul ca promovarea Tizen este pentru Samsung o masura de siguranta in conditiile expansiunii Motorola pe piata Android.

Per ansamblu, 2013 va reprezenta anul in care piata sistemelor de operare mobile se va imbogati cu mai multe OS-uri open source. Pe langa Tizen, sunt asteptate pe piata si sistemele de operare mobile de la Ubuntu, in versiune de dezvoltare (inceputul lui 2014, final release), FirefoxOS de la Mozilla si WebOS (in varianta open source).

Nu stim daca aparitia noilor sisteme de operare mobile va duce la oferirea unor alternative reale la Android, Windows Phone si chiar iOS, dar este posibil sa asistam doar la o fragmentare a pietei.

Surse: The Verge, Bloomberg

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: samsung tizen lansare smartphone samsung tizen tizen developer sistem de operare tizen
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google