Samsung elimina codul de optimizare benchmark din Android KitKat

de Bogdan Constantinescu | 6 martie 2014

Se pare ca Samsung si-a invatat lectia dupa scandalul legat de benchmark-uri.

Codul pentru optimizarea procesoarelor grafice folosite de companiei pare sa fi disparut din update-ul la Android 4.4, acesta putand fi un semn al faptului ca a fost eliminat complet.

Un raport din luna iulie a anului trecut sustinea ca GPU-ul ce doteaza Galaxy 4 a fost tactat la 480 MHz pentru a rula anumite pachete software in mod optimizat, in timp ce una dintre aplicatiile populare de benchmarking mergea chiar mai departe, spunand ca acesta a fost urcat la 532 MHz.

Un alt test similar a adus aceleasi intrebari legate de optimizare, in timp ce o examinare a codului a aratat ca software-ul instalat a verificat daca exista aplicatii benchmark care sa ruleze, alterand in fiecare caz rezultatele. Smartphone-urile companiei par sa limiteze viteza procesorului sub limita normala, asta pentru a preintampina unele probleme legate de incalzirea device-ului, dar inlatura aceste limite cand se ajunge la folosirea unor aplicatii de benchmark.

"Dupa update-ul la KitKat nici una dintre aplicatii nu s-a comportat diferit fata de cealalta, iar in marea majoritate a timpului procesoarele ruleaza la frecvente scazute", spune raportul.

In noiembrie, Futuremark a luat masuri impotriva manipularii rezultatelor, eliminand din lista de teste device-urile asupra carora avea suspiciuni. Vizate de masura erau atat gadgeturi de la Samsung, cat si de la HTC.

Sursa: Electronista

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: benchmark Android KitKat teste benchmark Samsung benchmark
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google