Rata de adoptie a Windows 8, mai mica decat cea a Windows 7

de Liviu Petrescu | 2 octombrie 2012

Chiar daca lansarea oficiala a Windows 8 are loc abia la sfarsitul lunii octombrie, Microsoft are motive de ingrijorare. Rata de adoptie pre-release a Windows 8 de catre consumatori este mai mica decat cea a Windows 7, inregistrata in 2009.

De 5 ori mai putini utilizatori au fost dispusi sa instaleze versiunile pre-release ale Windows 8 fata de cifrele inregistrate inainte de lansarea Windows 7, potrivit SlashGear.

Rata de adoptie Windows 8 de catre consumatori, mai mica decat cea a Windows 7

In 2009, cu o luna inainte de lansarea Windows 7, 1,64% din totalul PC-urilor cu Windows rulau noul sistem de operare Microsoft. In cazul Windows 8, rata de adoptie in 2012 a fost de numai 0,33% in luna septembrie.

Chiar daca Windows 8 Release Preview a crescut entuziasmul multor utilizatori, noua interfata optimizata pentru tablete, fosta "Metro", ar putea sa nu-i atraga pe cei mai multi consumatori traditionali de Windows.

Faptul ca Windows 8 nu poate fi pornit direct in modul desktop si criticile aduse de Intel sunt alte motive de ingrijorare pentru succesul noului sistem de operare Microsoft.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: rata adoptie windows microsoft windows 8 microsoft windows 7
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google