Producatorul Blackberry vrea sa concureze cu Apple pe piata cloud

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 17 octombrie 2011

Compania canadiana Research in Motion a anuntat oficial achizitionarea NewBay – structura britanica specializata in servicii cloud, a carei tehnologie isi va face simtita prezenta pe dispozitivele BlackBerry.

Investitia evidentiaza de fapt intentia RIM de a integra noul serviciu in software-ul propriilor produse. Intentia RIM este aparitia pe piata a unui rival serios pentru Apple iCloud si Amazon Cloud Drive, care detin in prezent suprematia in acest sector.


Valoarea tranzactiei se ridica la circa 100 milioane de dolari, o suma importanta, care dezvaluie gradul de interes al celor doua companii in elaborarea unor proiecte care sa asigure sinergia tehnologiilor complementare pe care le detin.RIM cocheteaza de multa vreme cu ideea de introducere in universul BlackBerry a serviciului cloud, iar compania NewBay, fondata in 2002, reprezinta solutia ideala pentru a da cale libera proiectelor sale.

La randul sau, NewBay realizeaza ca un partener de talia grupului canadian este mai mult decat binevenit. Proprietarii NewBay au de ce sa se bucure, RIM a fost de acord cu conditiile lor referitoare la mentinerea sediului central, impreuna cu cei 200 de angajati, la Dublin, in Irlanda.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google