Ce aplicatii iti poti instala pe... masina

de Radu Eftimie | 23 septembrie 2011

Evolutia tehnologica si-a facut din ce in ce mai mult loc in domeniul auto. Astazi, aproape orice masina de generatie noua ofera, pe langa facilitatile de baza, o serie de aplicatii tehnologice care fac din masina pe care o cumperi un adevarat centru de entertainment sau infotaiment legat permanent la retele de internet sau la sateliti.

Urmatorul pas in aceasta evolutie este reprezentat de implementarea solutiilor ce ofera socializare "din mers", iar producatorii auto se bat in oferte care mai de care mai complexe din punct de vedere al integrarii unor solutii de comunicare pe care le gasesti de obicei pe PC sau telefonul mobil inteligent. CNET a realizat un top al celor mai "incisive" companii care vor sa fie lideri pe noul segment al masinilor inteligente.

Ford AppLink

Ford a fost prima companie auto care a introdus pe masinile sale aplicatii dedicate initial doar smartphone-urilor si computerelor personale. Anul trecut, cumparatorii de Ford Fiesta beneficiau pentru prima data de implementarea Pandora.

Apoi au fost anuntate noi aplicatii precum OpenBeak (aplicatie Twitter), Stitcher (streaming audio radio pe internet), dar si iHeartRadio pentru BlackBerry.

Ford integreaza acum toate aceste aplicatii prin intermediul AppLink, o aplicatie principala care este la dispozitia dezvoltatorilor pentru realizarea sincronizarii dintre computerul masinii si telefoanele mobile ale posesorilor automobilului. Cu alte cuvinte, in curand veti putea utiliza aplicatiile de pe telefonul mobil direct pe ecranul de pe bordul masinii, dar si prin control vocal.

Producatorii auto se bat sa aduca divertismentul tehnologic in masina ta


Citeste in continuare 1 2 3 4 5
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google