Probleme de securitate si spam pentru extensiile Google Chrome

de Liviu Petrescu | 21 ianuarie 2014

Doua extensii Google Chrome au fost eliminate din Chrome Web Store dupa ce au incalcat termenii magazinului online cu privire la reclame. Cele doua extensii Chrome incarcau reclame pe fiecare pagina accesata in browser.

Extensiile "Add to Feedly" si "Tweet This Page" au fost instalate de aproape o suta de mii de utilizatori Chrome, iar eliminarea lor tarzie din Web Store subliniaza o problema de securitate importanta pentru Google Chrome.

Chrome Web Store

Update-urile extensiilor Google Chrome se instaleaza in fundal, fara ca Google sau utilizatorii sa stie ce contin. Aplicatiile au fost vandute de dezvoltatorul initial, iar cumparatorul a creat update-uri care inserau reclame nedorite in fiecare pagina incarcata in Google Chrome.

Problema de securitate Google Chrome poate fi rezolvata doar prin modificari fundamentale ale modului in care extensiile sunt verificate, dar situatia nu este unica. Firefox a trecut prin incidente asemanatoare, in care extensiile nu au fost verificate complet.

Problema de spam in Google Chrome s-ar putea intensifica in absenta unor noi masuri de securitate, deoarece mai multi dezvoltatori au declarat ca au primit oferte pentru a insera reclame in aplicatii contra unor sume de bani.

Sursa: SlashGear

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: extensii google chrome securitate google chrome spam google chrome
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google