O versiune de dezvoltare a Windows Blue este deja pe site-urile de file sharing

de Redactia Hit | 25 martie 2013

Microsoft a confirmat in urma cu mai multa vreme ca urmatoarea versiune de Windows are nume de cod Windows Blue si ca, odata cu lansarea ei, compania va recurge la modificarea calendarului de lansari pentru noile variante ale sistemului de operare.

Windows Blue, in versiune alfa build cu numarul 9364, si-a facut deja aparitia pe site-urile de file sharing (un blog de tehnologie din Polonia este cel care da linkurile catre build-ul ce este postat pe anumite site-uri de file-sharing).

Sa trecem, insa, la informatiile care credem ca va intereseaza mai mult, si anume, ce schimbari va aduce Windows Blue fata de Windows 8 si cat de entuziasmati ar trebui sa fie utilizatorii. Din ceea ce se vede pana acum (atentie, nu vorbim despre versiunea finala a sistemului de operare) Microsoft a lucrat in continuare la optimizarea interfetei grafice.

Iconitele sau shortcut-urile din Live Tiles sunt acum ajustabile in sensul in care pot fi facute mici (similare celor din Windows Phone 8), iar ecran (desktop-ul) poate fi impartit in doua jumatati (50%/50%).

De asemenea, Microsoft a decis sa ofere in Blue mai multa libertate de customizare a culorilor tile-urilor si fundalului de ecran.

Din punct de vedere al UI-ului nu exista, pana in acest moment, nicio alta noutate, dupa cum spun toti cei care au testat alfa build-ul Windows Blue.

Totusi, mai merita precizata actualizarea Internet Explorer, care va ajunge, odata cu Blue, la versiunea 11.

Din pacate, se pare ca Windows Blue nu va aduce evolutii spectaculoase fata de versiunea actuala.

Sursa: MaximumPC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows blue lansare microsoft windows 9 upgrade windows 8
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google