O treime dintre utilizatorii de Windows inca folosesc XP-ul

de Radu Eftimie | 16 decembrie 2011

Sistemul de operare al Microsoft, Windows, este folosit pe 80% dintre calculatoarele din intreaga lume. Potrivit The Next Web, desi a fost lansat in urma cu zece ani, Windows XP este inca folosit de aproape o treime dintre utilizatori (32,8%).

Principalul motiv pentru pentru care utilizatorii din intreaga lume au ramas "blocati" la folosirea Windows-ului XP este, potrivit analistilor, intervalul foarte mare de timp dintre lansarea sistemului amintit (2001) si urmatorul release, Windows Vista.

In noiembrie anul trecut, Windows XP rula pe 47% din numarul total de calculatoare din lume (indiferent de sistemul de operare). O scadere a popularitatii XP a avut loc insa odata cu lansarea Windows 7. Totusi, numarul de acum al utilizatorilor Windows XP este inca enorm, avand in vedere ca vorbim despre un sistem de operare vechi de 10 ani.

Iata cum arata clasamentul pe sisteme de operare in Noimebrie anul acesta:

Windows 7 era folosit pe 45% dintre calculatoare, in timp ce Vista ocupa doar 5,2%. Windows XP rula pe 32,8% dintre calculatoare. Distributiile de Linux aveau, tot in noimebrie anul acesta 5,1% cota, in timp ce Mac-ul rula pe 8,8% dintre calculatoare.

 

O treime dintre utilizatorii de Windows inca folosesc XP-ul

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google