O noua solutie Kaspersky Lab pentru sistemele Linux

de Dinu Boboc | 16 iunie 2011

Noul motor antivirus Kaspersky Anti-Virus Engine 8.0, un modul de analiza euristica si suport pentru dezinfectarea fisierelor stocate in arhive, este inclus in ultima versiune a solutiei Kaspersky Lab pentru protectia statiilor de lucru care opereaza pe sisteme Linux, potrivit unui comunicat al companiei.

In plus, sunt incluse si un suport pentru administrare centralizata, capacitate de raportare statistica si instrumentele necesare pentru a sustine politicile globale de securitate. Solutia business Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux combina toate functionalitatile versiunii anterioare de Kaspersky Anti-Virus 5.7 for Linux cu cele ale Kaspersky Anti-Virus 5.5 for Samba.

O noua solutie Kaspersky Lab pentru sistemele Linux

Administrarea produsului este realizata prin intermediul unei interfete grafice intuitive, care este compatibila cu ecosistemele desktop Gnome si KDE. De asemenea, parametrii programului pot fi configurati si din fereastra de comanda (command line).

Kaspersky Endpoint Security 8 for Linux face parte din linia de solutii de securitate dedicate companiilor si poate fi integrata in infrastructura de securitate a organizatiei. Aceasta este compatibila cu toate distributiile de Linux, atat pe 32, cat si pe 64 de biti.

Noul produs include consola Kaspersky Administration Kit 8.0, o interfata centralizata de management care ofera posibilitatea administrarii de la distanta, vizualizarea de rapoarte si modificarea politicilor globale de securitate.

Conform unui raport Kaspersky Lab, referitor la evolutia infractionalitatii cibernetice, Windows isi va mentine pozitia de lider pe piata sistemelor de operare in viitorul apropiat. Cu toate acestea, solutiile alternative devin din ce in ce mai populare, conducand la aparitia unor noi categorii de malware.

Kaspersky Lab a brevetat o noua tehnologie anti-phishing

Potrivit unui studiu Gartner, in 2010, Oracle si Red Hat, principalii distribuitori de solutii Linux, au inregistrat cea mai rapida crestere de pe piata sistemelor de operare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google