Nvidia lucreaza la suportul tehnologiei Optimus pentru Linux

de Liviu Petrescu | 5 septembrie 2012

Dupa ce s-a alaturat Linux Foundation in luna martie, Nvidia pare ca accelereaza ritmul integrarii tehnologiilor sale pentru Linux. In prezent, compania lucreaza la suportul tehnologiei Optimus in Linux.

In timp ce Linus Torvalds sustine ca Nvidia nu este interesata cu adevarat de Linux, compania face pasi mici pentru a le usura viata celor ce prefera sistemul de operare open source, scrie Engadget.

Nvidia lucreaza la suportul tehnologiei Optimus in Linux

Tehnologia Nvidia Optimus va deveni disponibila in viitor pentru utilizatorii de Linux, permitandu-le sa beneficieze pe gadgeturile mobile de aceeasi functii de protejare a bateriei pe care le apreciaza utilizatorii de Windows si Mac.

Inginerul Nvidia Aaaron Plattner a anuntat ca a realizat un proof of concept cu un driver Nvidia pe un laptop Linux ce utilizeaza tehnologia Optimus, permitand astfel inchiderea GPU-lui atunci cand nu este folosit, pentru a prelungi autonomia bateriei.

Deocamdata nu se stie cand Nvidia Optimus va deveni realitate pentru cei mai multi utilizatori de Linux, dar platforma open-source recupereaza incet dar sigur dezavantajele fata de Windows si OS X.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nvidia optimus linux suport nvidia linux linus torvalds nvidia
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google