Nokia promite compatibilitate directa cu Nokia X pentru 75% dintre aplicatiile Android

de Liviu Petrescu | 26 februarie 2014

Chiar daca noile smartphones Nokia X, X+ si XL nu vor avea acces la Google Play, compania finlandeza spera sa ofere cumparatorilor toate aplicatiile Android dorite. Nokia promite ca 75  la suta dintre aplicatiile Android sunt deja compatibile cu telefoanele, iar restul au nevoie doar de o portare rapida.

Noile smartphone Nokia cu Android 4.1 Jelly Bean modificat vor avea propriul magazin de aplicatii, dar finlandezii vor sa usureze cat mai mult munca dezvoltatorilor. Nokia a creat chiar si un software care determina automat daca aplicatiile Android pot fi incarcare direct sau au nevoie de portare.

Nokia X Aplicatii Android

Nokia X Services SDK va fi necesar doar pentru circa 25% dintre aplicatiile Android, iar procesul de portare pentru noul Nokia Store Android va dura aproximativ 8 ore, potrivit reprezentantilor companiei.

Deoarece noile smartphones Nokia X, X+ si XL nu folosesc Google Services, aplicatiile care au nevoie de retusuri sunt cele care se bazeaza partial pe aceste servicii, iar dezvoltatorii trebuie doar sa utilizeze serviciile similare oferite de Nokia si Microsoft inainte de a urca aplicatiile in Nokia Store.

Sursa: GSMArena

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: nokia x android aplicatii android nokia nokia x android 4 1
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google