Mozilla si Foxconn vor prezenta o tableta cu Firefox OS in iunie

de Redactia Hit | 28 mai 2013

Publicatia Focus Taiwan scrie ca Mozilla si producatorul hardware chinez Foxconn vor lansa, in data de 3 iunie, un device portabil ce ruleaza Firefox OS.

Cel mai probabil, mai spun cei de la Focus Taiwan, care citeaza surse din interiorul Foxconn, device-ul care va fi prezentat consumatorilor peste cateva zile este o tableta PC, prima care foloseste Firefox OS.

Mozilla a lansat deja pe piata, in aprilie, doua teminale care ruleaza Firefox OS, Keon si Peak, iar de atunci zvonurile privind o tableta PC cu OS-ul fundatiei au inceput sa se inmulteasca.

Lansarea unui nou device cu Firefox OS nu ar fi insa o surpriza, mai ales in conditiile in care Mozilla a reusit sa incheie parteneriate pentru dezvoltare si implementarea Firefox OS cu foarte multe companii importante din industrie, printre care LG Electronics, China Unicom, America Movil, ZTE si Deutsche Telekom.

De asemenea, Mozilla a anuntat in februarie, in cadrul Mobile World Congress 2013, ca a batut palma pentru colaborari cu 18 operatori telecom.

In timp ce Firefox OS nu este un sistem de operare care poate pune in pericol pozitia dominanta a Android, el poate eroda cota de piata a OS-ului Google tocmai prin strategia de dezvltare pe care Mozilla a ales-o.

Sursa: CNET

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: tableta firefox os sistem operare mozilla mozilla firefox os foxconn mozilla firefox os
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google