Microsoft va lasa sa dezvoltati aplicatii pentru Windows Phone. Nu trebuie sa stiti programare!

de Radu Eftimie | 7 august 2013

Microsoft face tot posibilul pentru a suplini numarul relativ redus de aplicatii disponbibile in magazinul Windows Phone. Ultima idee a companiei este oferirea unui instrument online prin care orice utilizator poate sa creeze propriile aplicatii in patru pasi simpli, fara sa detina niciun fel de cunostinte de programare.

Instrumentul de dezvoltare online, care se numeste Windows Phone App Studio (inca in stadiu beta) functioneaza foarte simplu. Practic, ofera un set de template-uri care pot fi completate prin adaugarea de continut, de la text si pana la imagini. Aplicatia realizata poate fi testata prin inregistrarea telefonului pe Windows Phone App Studio si prin previzualizarea ei pe terminalul mobil.

Cum functioneaza?

Primul pas este inregistrarea pe Windows Phone App Studio cu ajutorul contului Microsoft pe care orice utilizator de Windows Phone il are. Apoi, userul urmeaza cei patru pasi despre care vorbeam mai devreme. Primul se refera la alegerea categoriei din care va face parte aplicatia (ex. divertisment, life style etc.). Al doilea pas este adaugarea de continut - imagini, feed-uri de Twitter, RSS-uri. Urmatoarea etapa se refera la alegrea stilului si culorilor pentru tile-ul (iconita) aplicatiei. Ultimul pas este testarea aplicatiei pe telefon, eventual aplicarea de modificari si salvarea lor. Windows Phone App Studio va genera ulterior codul sursa al aplicatiei care poate fi editat de utilizator.

Precizam ca aplicatia finalizata nu va fi adaugata automat in Store-ul Microsoft. Cei care doresc publicarea aplicatiei in magazinul Windows Phone trebuie sa plateasca o taxa anuala catre Microsoft.

Posesorii de smartphone-uri cu Windows Phone pot incerca tool-ul accesand Windows Phone App Studio unde gasesc si un tutorial.

Sursa: Windows Phone Developer Blog

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: windows Phone App Studio dezvoltare aplicatie windows phone programare aplicatii windows phone microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google